Tervetuloa Paven 2024 talven ja kevään koulutuksiin!

Talvi ja rantojen jäätyminen yllättivät meidät aikaisin jo marraskuussa tänä vuonna. Veneilyä voi kuitenkin taas harrastaa koko talven hyvässä seurassa osallistumalla Paven mielenkiintoisiin ja hyödyllisiin koulutuksiin.

Tänään 8.12.2023 vapaaehtoisvoimin toteutettu yhdeksän Helsingin länsipuolisen seuran koulutusyhteisö on saanut valmiiksi 2024 talven ja kevään koulutusohjelman ja julkaissut melkein 30 koulutusta veneilijöidemme iloksi!

Koulutusohjelmassa on tarjolla veneilytaitoa, tekniikkaa, huoltoa ja korjausta, purjehdusopppeja sekä matkakertomuksia. Veneilytaitojen ja veneiden tekniikan tuntemuksen kasvaminen johtavat parhaimmillaan veneilyturvallisuuden parantumiseen. Olemme siis todella tärkeällä asialla.

Paven toiminta alkoi jo vuonna 2010. Vuosi 2024 on siis jo Paven viidestoista koulutuskausi. Paven historiaan ja menneiden vuosien koulutusohjelmiin voit tutustua täällä. Paven koulutusyhteisö kasvoi syksyn 2023 aikana yhdellä uudella seuralla: Tervetuloa joukkoomme Otaniemen venekerho!

Edellisen kauden tilastoja katsellessa huomaa Paven välttämättömyyden. Tyypillisesti yhdestä seurasta osallistuu yhteen koulutukseen 1-5 veneilijää. Näin pienelle määrälle osallistujia ei yksi seura voisi järjestää koulutusta saatika saada jonkun innostumaan uuden koulutuksen kehittämisestä ja kouluttamisesta. Yleisöä ei vaan millään olisi tarpeeksi. Toisaalta jakamalla keskenämme seurojen tuottaman koulutuksen syntyy määrällisesti lukuisa, laaja-alainen ja laadukas koulutusohjelma. Yhdessä saamme paljon aikaan.

Paven kursseille voivat osallistua sen toteuttajaseurojen jäsenet, ja kurssit ovat pääosin maksuttomia. Koulutukset ovat jäsenetu. Seurojemme jäsenet ovat etuoikeutettuja – ei tällaista ole todellakaan kaikkialla tarjolla. Paveen kuuluvissa seuroissa on yhteensä noin 4500 veneilijää. Ilmoittauduthan ajoissa, koska suosituimmat kurssit täyttyvät perinteisesti varsin nopeasti.

Kiitoksia jo etukäteen kaikille kouluttajille ja aivan erityisesti Paven suunnittelutoimikunnalle, joka on ahertanut koko syksyn ohjelman parissa.

Nähdään koulutuksissa!

Jukka Wallinheimo, Paven rehtori