Venepäällikkökurssi

Päiväys ja aika: la 02.03.2019 - su 03.03.2019 klo 10:00 - 17:00 (iCal) (webcal).

Tapahtumapaikka: Humallahden Venekerho.


Kohderyhmä: Vähintään kaksi vuotta tai enemmänkin veneilykokemusta omaavat veneilijät, jotka ovat kiinnostuneet kasvattamaan taitojaan. Kurssin suorittamisella osoitetaan kansainvälisen huviveneen kuljettajan pätevyyskirjan saamiseksi tarvittavien vaatimusten täyttäminen.

Esitiedot: Lähtötasona on veneilijäkurssi (ent. veneenkuljettajakurssi) tai vastaavat tiedot ja taidot. Myös Navigaatioliiton saaristolaivurikurssin suoritus käy. Jos tunnet omaavasi riittävät lähtötiedot ja -taidot, mutta muodollinen suoritus puuttuu, niin voit suorittaa sellaisen myös venepäällikkökurssin jälkeen. PaVe järjestää veneilijäkurssn ja venepäällikkökurssin vuorovuosin.

Tavoite: Kurssin tarkoitus on valmentaa venepäällikkö niin tiedollisesti kuin taidollisestikin sellaisiin merenkulkuvaatimuksiin, että hän kykenee toimimaan huviveneen päällikkönä venekatsastusluokka 1:n (avomeri) mukaisilla vesillä ja niillä vallitsevissa olosuhteissa. Venepäällikkökurssin läpäissyt täyttää Euroopan talouskomission sisävesiliikennetyöryhmän päätöslauselmassa nro 40 asetetut huviveneenkuljettajan kelpoisuusvaatimukset, minkä perusteella Trafi hakemuksesta myöntää kansainvälisen huviveneenkuljettajan pätevyyskirjan.

Kurssin sisältö: Hyvä veneilytapa, päällikön vastuu, paikanmääritys, sorto ja virta, vuorovesiopin perusteet, merimatkan suunnittelu, rajoitettu näkyvyys ja yöpurjehdus, veneen huolto ja kunnossapito, kansainvälisen veneilyn käytännöt, meripelastus ja veneily-ympäristö, sääoppi, teoriatentti. Tarvittaessa päällikkökurssin käytännön opetus suoritetaan erikseen sovittavana ajankohtana. Tästä ajankohdasta ilmoitetaan kurssilaisille erikseen.

Kouluttaja: Harri Sane, EPS

Ota mukaan: Harppi, astelevy, kompassi, viivoitin sekä pehmeä lyijykynä ja kumi. Lisäksi laskimesta voi olla hyötyä.

Kurssimaksu: 60 €  kattaa kurssilla jaettavan materiaalin. Maksu suoritetaan kortilla kurssin alussa SPV:lle.

Lisätietoja:

  • Järjestelyt – Pekka Luomala, HVK pekka.luomala1 at gmail.com
  • Sisältö – Mirja Rosenberg, SPV mirja.rosenberg at spv.fi

Ruokailu: Lounaasta tehdään yhteistilaus HVK:n kahvilatoimikunnan avustamana. Ota käteistä rahaa mukaan lounasmaksua varten. Halutessaan voi toki vaihtoehtoisesti ottaa mukaan omat eväät.

Osallistujamäärä: 7 – 15.
Ilmoittautuminen: Kurssi on täynnä ja ilmoittautuminen on päättynyt 1.1.2019. Ilmoittelethan heti mahdollisesta osallistumisesi peruuntumisesta sähköpostitse pekka.luomala1 at gmail.com.

Ilmoittautuneet