Sähköveneily

Päiväys ja aika: ti 31.03.2020 klo 18:00 - 21:00 (iCal) (webcal).


Moderni sähkömoottoritekniikka litium-ioni akkuineen on autoissa jo arkipäivää. Vastaavaa tekniikkaa hyödyntäen on mahdollista korvata veneissä dieselmoottori tai perämoottori sähkömoottorilla. Markkinoilla on jo nyt useta yrityksiä, joilla on tarjota toimivia ratkaisuja. Suurista toimijoista Volvo-Penta on tuomassa ensimmäisen ratkaisunsa markkinoille ensi vuonna.

Mitä uusi sähkömoottoritekniikka käytännössä merkitsee veneen suorituskyvylle ja miten sähkömoottori muuttaa veneen arkista käyttöä? Tule kuulemaan kuinka uusi tekniikka tulee muuttamaan veneitä ja veneilyä.

Luennolla käydään läpi käytännönläheisesti sähkömoottorijärjestelmään kuuluvat komponentit tekniikoineen, järjestelmän toiminta ja sen tuomat mahdollisuudet ja rajoitukset purjeveneissä sekä moottoriveneissä ja käydään läpi useita erilaisia esimerkkiveneitä.

Laajenpana esimerkkinä kerrotaan Oceanvolt Servoprop järjestelmän asennuksesta matkapurjeveneeseen sekä pureudutaan järjestelmän tuomiin hyötyihin ja rajoituksiin veneen käytössä.

Kurssilaisilla on lisäksi mahdollisuus tutustua konkreettisesti sähköveneilyyn koepurjehduksen yhteydessä kesällä 2020.

Esiintyjänä Kari Marttila Oceanvolt Oy:stä.

Paven yhteyshenkilönä Kari Kokkonen PSS, karikalevi.kokkonen(at)gmail.com

 

Ilmoittautuminen

 

Ilmoittautuneet