Rannikkolaivurin radiotutkintoon (SRC) tähtäävä valmennus

Päiväys ja aika: la 14.03.2020 klo 09:00 - 16:00 (iCal) (webcal).

Tapahtumapaikka: Humallahden Venekerho.


Meri-VHF-puhelimen käyttöön huviveneessä vaaditaan aluskohtainen radiolupa sekä henkilökohtainen pätevyystodistus – vähintään rannikkolaivurin radiotodistus eli SRC (Short Range Certificate).

Kohderyhmä: Tämä valmennus soveltuu sekä huviveneen päällikölle että miehistölle, sillä kaikilla veneessä VHF-puhelinta käyttävillä pitää olla henkilökohtainen pätevyystodistus.

Tavoite: Kurssin ensisijaisena tavoiteena on, että kurssilaiset suorittavat SRC-tutkinnon. Kurssin jälkeen osaat käyttää VHF/DSC-puhelinta ja tunnet radioliikennettä koskevat säännöt sekä käytännöt. Lisäksi kurssi antaa eväät VHF/DSC-puhelimen hankintaan, asennukseen ja käyttökunnossa pitämiseen.

Tutkinto: Varsinainen SRC-tutkinto (Short Range Certificate) suoritetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficommin tutkintotilaisuudessa, joka järjestetään tiistai-iltapäivisin (17.3 / 24.3 / 31.3/ 7.4 / 14.4 / 21.4 / 28.4/ 5.5 / 12.5 / 19.5 / 26.5) klo 16:00 Kumpulassa. Tutkintoon on erikseen ilmoittauduttava Traficomin sivun ohjeiden mukaisesti.

Materiaalia:

Kurssin sisältö:

  • Radiotekniikan perusteita
  • Merenkulun kansainvälinen hätä- ja turvallisuusjärjestelmä GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System)
  • VHF/DSC -puhelin
  • Pätevyystodistus, aluksen radiolupa ja muut säädökset
  • Radioliikenne

Ota koulutukseen mukaan: Rannikkolaivurin radioliikenneopas ja muistiinpanovälineet.

Lounas: Tarkoitus on sopia  pizzerian kanssa seuraavaa: Tilaus viimeistään klo 10.30. Kuljetus kerholle klo 12-12.30. Osallistujilta kerätään ruokailun hinta käteisenä, varaathan käteistä mukaan. Vaihtoehtoisesti voit ottaa omat eväät mukaan.

Kouluttaja: Jukka Wallinheimo (HVK). Jukka on sähkötekniikan diplomi-insinööri ja veneilyn harrastaja. Jukka on SPV:n VHF/DSC-kouluttaja, huvivenekatsastaja ja opettaa myös Veneen sähköt -koulutuksessa.

Lisätietoja: Jukka Wallinheimo, jukka.wallinheimo (at) kolumbus.fi

Osallistujamäärä: 5 – 30. (Listalla sijat >30 ovat jonossa mahdollisille peruutuspaikoille.)

Ilmoittautuminen

Koulutus on peruttu 13.3.2020 pandemian takia. THL:n ohjeistuksen mukaan vältämme nyt ryhmäharrastuksia ja tilaisuuksia, joissa on runsaasti ihmisiä. Pyrimme tällä tartuntojen eksponentiaalisen kasvun hillitsemiseen ja terveydenhuollon ylikuormittumisen välttämiseen.

Ilmoittautuneet

Nimi
Seura
Janne
Lauttasaaren Veneilijät - LV
Rauli
Humallahden Venekerho - HVK
Seija
Lauttasaaren Kipparit - LK
Mika
Humallahden Venekerho - HVK
Markus
Suomen Moottoriveneklubi - SMK
Arja
Suomen Moottoriveneklubi - SMK
Raimo
Humallahden Venekerho - HVK
Jukka
Helsingfors Segelklubb - HSK
Kirsi
Humallahden Venekerho - HVK
Juhani
Humallahden Venekerho - HVK