Rannikkolaivurin radiotutkintoon (SRC) tähtäävä valmennus (ETÄKOULUTUS)

Päiväys ja aika: la 28.01.2023 klo 09:00 - 17:00 (iCal) (webcal).

Tapahtumapaikka: Etäkoulutus.


Meri-VHF-puhelimen käyttöön huviveneessä vaaditaan aluskohtainen radiolupa sekä henkilökohtainen pätevyystodistus – vähintään rannikkolaivurin radiotodistus eli SRC (Short Range Certificate).

Kohderyhmä: Tämä interaktiivinen päivän tehovalmennus soveltuu sekä huviveneen päällikölle että miehistölle, sillä kaikilla veneessä VHF-puhelinta käyttävillä pitää olla henkilökohtainen pätevyystodistus.

Esitiedot: Ei erityisiä esitietovaatimuksia. (Ei siis tarvitse olla rannikkolaivuri tai saaristolaivuri, mitä usein kysytään.)

Tavoite: Kurssin ensisijaisena tavoiteena on, että kurssilaiset suorittavat SRC-tutkinnon. Kurssin jälkeen osaat käyttää VHF/DSC-puhelinta ja tunnet radioliikennettä koskevat säännöt sekä käytännöt. Lisäksi kurssi antaa eväät VHF/DSC-puhelimen hankintaan, asennukseen ja käyttökunnossa pitämiseen.

Tutkinto: SRC-tutkinto (Short Range Certificate) suoritetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficommin tutkintotilaisuudessa, joka järjestetään tiistai-iltapäivisin klo 16:00 Kumpulassa. Tutkintoon on erikseen ilmoittauduttava Traficomin sivun ohjeiden mukaisesti. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua Paven järjestämään Traficomin SRC-tutkintotilaisuuteen 2.2 klo 18-21 HVK:lla.

Kurssin sisältö:

  • Radioaakkoset
  • Radiotekniikan perusteita
  • Merenkulun kansainvälinen hätä- ja turvallisuusjärjestelmä GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System)
  • VHF/DSC -puhelin
  • Hyvä asennustapa ja vuosittaiset huoltotoimenpiteet
  • Radioliikennekäytännöt
  • Pätevyystodistus, aluksen radiolupa ja muut säädökset
  • Teemme päivän aikana pienryhmissä runsaasti harjoituksia, jotka auttavat painamaan keskeiset asiat mieleen

Aiheeseen liittyvää materiaalia:

Valmistautuminen etäkoulutukseen: Opetus toteutetaan Teams-palvelun kautta. Kouluttaja lähettää linkin sähköpostilla osallistujille. Asenna tietokoneellesi Teams-applikaatio tai käytä sitä webbiselaimella lähetetyllä linkillä. Varaa itsellesi rauhallinen tila ja ehkä kuulokeet mikrofonilla. Testaa äänen toiminta molempiin suuntiin etukäteen – tarvitset tätä harjoituksissa työparien kanssa. Kuunteluoppilaana et voi osallistua. Et voi myöskään esimerkiksi seurata urheilua TV:stä, viihdyttää vieraitasi, hoitaa lapsia tai muuttaa samalla kun osallistut.

Kouluttaja: Jukka Wallinheimo (HVK). Jukka on sähkötekniikan diplomi-insinööri, veneilyn harrastaja ja radioamatööri. Jukka on SPV:n VHF/DSC-kouluttaja, huvivenekatsastaja ja opettaa myös Veneen sähköt -koulutuksessa.

Lisätietoja: Jukka Wallinheimo, jukka.wallinheimo (at) kolumbus.fi

Osallistujamäärä: 10 – 40. (Listalla sijat >40 ovat jonossa mahdollisille peruutuspaikoille.)

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on päättynyt ja osallistujille on toimitettu Teams-linkki. Ilmoittelethan Jukalle emaililla, mikäli muutat mielesi osallistumisesta.

Ilmoittautuneet: 10/40.

Nimi
Seura
Juhani
Humallahden Venekerho - HVK
Kirsi
Humallahden Venekerho - HVK
Jukka
Helsingfors Segelklubb - HSK
Raimo
Humallahden Venekerho - HVK
Arja
Suomen Moottoriveneklubi - SMK
Markus
Suomen Moottoriveneklubi - SMK
Mika
Humallahden Venekerho - HVK
Seija
Lauttasaaren Kipparit - LK
Rauli
Humallahden Venekerho - HVK
Janne
Lauttasaaren Veneilijät - LV

Jonotuslista: