Rannikkolaivurin radiotutkintoon (SRC) tähtäävä valmennus (ETÄKOULUTUS)

Päiväys ja aika: la 20.03.2021 klo 09:00 - 17:00 (iCal) (webcal).

Tapahtumapaikka: Etäkoulutus.


Meri-VHF-puhelimen käyttöön huviveneessä vaaditaan aluskohtainen radiolupa sekä henkilökohtainen pätevyystodistus – vähintään rannikkolaivurin radiotodistus eli SRC (Short Range Certificate).

Kohderyhmä: Tämä valmennus soveltuu sekä huviveneen päällikölle että miehistölle, sillä kaikilla veneessä VHF-puhelinta käyttävillä pitää olla henkilökohtainen pätevyystodistus.

Esitiedot: Ei erityisiä esitietovaatimuksia. (Ei siis tarvitse olla rannikkolaivuri tai saaristolaivuri, mitä usein kysytään.)

Tavoite: Kurssin ensisijaisena tavoiteena on, että kurssilaiset suorittavat SRC-tutkinnon. Kurssin jälkeen osaat käyttää VHF/DSC-puhelinta ja tunnet radioliikennettä koskevat säännöt sekä käytännöt. Lisäksi kurssi antaa eväät VHF/DSC-puhelimen hankintaan, asennukseen ja käyttökunnossa pitämiseen.

Tutkinto: Varsinainen SRC-tutkinto (Short Range Certificate) suoritetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficommin tutkintotilaisuudessa, joka järjestetään tiistai-iltapäivisin klo 16:00 Kumpulassa. Tutkintoon on erikseen ilmoittauduttava Traficomin sivun ohjeiden mukaisesti.

Aiheeseen liittyvää materiaalia:

Kurssin sisältö:

  • Radioaakkoset
  • Radiotekniikan perusteita
  • Merenkulun kansainvälinen hätä- ja turvallisuusjärjestelmä GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System)
  • VHF/DSC -puhelin
  • Hyvä asennustapa ja vuosittaiset huoltotoimenpiteet
  • Radioliikennekäytännöt
  • Pätevyystodistus, aluksen radiolupa ja muut säädökset

Valmistautuminen etäkoulutukseen: Opetus toteutetaan Teams-palvelun kautta. Kouluttaja lähettää linkin sähköpostilla osallistujille. Asenna tietokoneellesi Teams-applikaatio tai käytä sitä webbiselaimella lähetetyllä linkillä.

Kouluttaja: Jukka Wallinheimo (HVK). Jukka on sähkötekniikan diplomi-insinööri ja veneilyn harrastaja. Jukka on SPV:n VHF/DSC-kouluttaja, huvivenekatsastaja ja opettaa myös Veneen sähköt -koulutuksessa.

Lisätietoja: Jukka Wallinheimo, jukka.wallinheimo (at) kolumbus.fi

Osallistujamäärä: 5 – 20.

Ilmoittautuminen: Muutama peruutuspaikka tarjolla nyt päivää ennen kurssia! Jos kiinnostaa, mailaile jukka.wallinheimo@kolumbus.fi 19.3 aikana.