PERUTTU: Purjehdusköysien pleissausilta (LÄHIKOULUTUS)

Päiväys ja aika: ke 12.01.2022 klo 18:00 - 21:00 (iCal) (webcal).

Tapahtumapaikka: HSK, Iso-Pässi -sali.


Tämä lähiopetuksena järjestettävä kurssi on peruutettu koronatilanteen takia.
Jos tilanne paranee oleellisesti, harkitaan kurssin järjestämistä maaliskuussa. Siinä tapauksessa ilmoittautuminen avataan uudelleen, vanhat ilmoittautumiset eivät ole enää voimassa.

Pleissausillassa opetellaan pleissaamaan silmukka yleisimpiin purjehdusköysiin, eli kuorettomaan dyneemaan ja tavalliseen kuorelliseen purjehdusköyteen. Lisäksi tehdään köyteen siisti päätös taaklaamalla. Nämä mahdollistavat erilaisten taljojen, skuuttien, nostimien, barskojen, lazyjacksien ym. naruviritysten tekemisen siististi ja kestävästi. Etenkin kuoreton dyneema on helppo pleissattava ja tuosta syntyy älyttömän kätevästi siistejä taljoja ja muita, ja tuolla voi korvata vaijerit useimmissa paikoissa. Tavallisesta kaksikerroksisesta köydestä taas syntyy nostimet ja skuuttitaljat ym. Pleissauksen edut solmuun verrattuna ovat suurempi vetolujuus (heikentää köyttä n. 10% vs. solmun n. 30%) ja pienempi takertumisherkkyys (etu esim. genaakkerin skuuteissa), ja onhan nuo toki myös huolitellumman näköisiä 🙂

Iltaa vetää Ville Valtonen, jolla on pitkä tausta Teekkaripurjehtijoiden veneenhuoltotoiminnasta.

Ottakaa mukaan terävät sakset, hakaneula, tavallinen parsinneula, teippiä ja tussi. (Parsinneulan ei tarvi olla mikään erikois purjehdusneula vaan tavallinen iso neula toimii hyvin, kunhan saa millin paksuisen langan silmästä läpi). Kurssin puolesta on kaikille harjoitusköyttä ja tehdään jokaiselle oma pleissaustikku.

Kurssin luonteesta johtuen se pidetään vain, jos olosuhteet sallivat lähiopetuksen.

Katso Paven koronaohjeet.