Käytännön VHF/DSC-kertausharjoitus (PERUTTU)

Päiväys ja aika: ti 16.03.2021 klo 18:00 - 22:00 (iCal) (webcal).

Tapahtumapaikka: Humallahden Venekerho.


Kurssi on valitettavasti peruttu kevään 2021 osalta pandemiatilanteen takia.

Kohderyhmä: Tämä kertausharjoitus on tarkoitettu SRC:n (Short Range Certificate) tai vanhemman VHF-rajoitetun radioaseman hoitajan pätevyystodistuksen omaaville veneilijöille, jotka haluavat päivittää ja kerrata osaamistaan sekä osallistua käytännön harjoitukseen. (Jos sinulla ei ole henkilökohtaista pätevyystodistusta ja tarvitset sellaista, katso Rannikkolaivurin radiotutkintoon (SRC) tähtäävä valmennus.)

Esitiedot: SRC (Short Range Certificate) tai vanhempi VHF-rajoitetun radioaseman hoitajan pätevyystodistus. Ennen harjoitusta olisi myös hyvä kerrata VHF-radion perustoiminnot ja radioaakkoset.

Tavoite:  VHF/DSC takaisin haltuun ja aktiivikäyttöön. Osaan soittaa kaverille veneeseen DSC:llä. Osaan tarvittaessa käyttää VHF/DSC-puhelinta hätätilanteessa.

Aiheeseen liittyvää materiaalia:

Kurssin sisältö:

  • Merenkulun kansainvälinen hätä- ja turvallisuusjärjestelmä GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System)
  • Radioliikennekäytännöt
  • Käytännön harjoitus pienryhmissä SPV:n koulutusasemalla ja  kannettavilla meri-VHF-puhelimilla
  • Harjoituksen purkukeskustelu

Ota koulutukseen mukaan: Rannikkolaivurin radioliikenneopas ja muistiinpanovälineet. (Tähän harjoitukseen ei voi tuoda oman veneen VHF-puhelinta tai omaa kannettavaa VHF-puhelinta, koska niiden lupaehdot eivät salli käyttöä maissa.)

Kouluttaja: Jukka Wallinheimo (HVK). Jukka on sähkötekniikan diplomi-insinööri ja veneilyn harrastaja. Jukka on SPV:n VHF/DSC-kouluttaja, huvivenekatsastaja ja opettaa myös Veneen sähköt -koulutuksessa.

Lisätietoja: Jukka Wallinheimo, jukka.wallinheimo (at) kolumbus.fi

Osallistujamäärä: 5 – 10. (Listalla sijat >10 ovat jonossa mahdollisille peruutuspaikoille. Jonoon kannattaa ilmoittautua myös siltä varalta, että pandemia helpottaisi kurssipäivään mennessä niin paljon, että määrä voitaisiin nostaa kahteentoista.)

Ilmoittautuminen: Mikäli sinulla on tarvetta tälle koulutukselle, kerrothan siitä Pavelle oman seurasi yhteyshenkilön kautta, niin pyrimme toteuttamaan sen keväällä 2022.