Helsingin Meripelastusyhdistys: Hätärakettien ammuntaharjoitus

Päiväys ja aika: la 04.03.2017 klo 11:00 - 15:00 (iCal) (webcal).

Tapahtumapaikka: Matosaaren meripelastusasema.


Helsingin Meripelastusyhdistys järjestää hätärakettien ammuntaharjoituksen.
TIEDOTE
23.01.2017
Hätämerkinantoharjoitus Helsingissä 4.3.2017

Helsingin Meripelastusyhdistys järjestää yhdessä Espoon Meripelastajien kanssa hätämerkinantoharjoituksen Helsingin Jollaksessa (Matosaarentie 22) lauantaina 4.3.2017 klo 11.00–15.00. Tilaisuudessa veneilijät voivat luvallisesti ja turvallisesti harjoitella hätämerkinantovälineiden käyttöä.

Harjoituksessa käytettävät välineet ovat punaiset laskuvarjoraketit (ns. hätäraketit), punaiset käsisoihdut (hätäsoihtu), oranssit savut, kynäraketit sekä valopistoolin ammukset. Harjoituksessa laukaistaan noin 300-400 hätärakettia, 200 soihtua ja 30 merkkisavua. Hätäraketit nousevat noin 300 metrin korkeuteen, joten ne tulevat näkymään laajalla alueella itäisen Helsingin edustalla.

Harjoituksessa yli 18-vuotiaat veneilijät voivat ampua luvallisesti ja turvallisesti omia hätämerkinantovälineitään. Kaikkien käytettävien hätämerkinantovälineiden tulee olla valmistettu vuonna 2010 tai sen jälkeen. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön. Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi vanhentuneita tai muuten käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkinantovälineitä niiden asianmukaista hävittämistä varten.

Hätämerkkien käytön harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille. Etenkin hätäraketin ampumisen harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille.

Harjoituksessa on puuhaa koko perheelle. Laajasalon VPK antaa alkusammutuskoulutusta asiasta kiinnostuneille. Rajavartiolaitos esittelee toimintaansa ja toiminnallisuutta löytyy Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton koordinoiman Järki jäällä -kampanjan pisteeltä. John Nurminen Marine on paikalla myymässä uusia hätämerkinantovälineitä. Pikkunälän yllättäessä helpotusta tarjoaa Santahaminan Sotilaskotiyhdistyksen myyntiauto, josta voi ostaa muun muassa lämmintä juotavaa sekä tuoreita munkkeja.

Harjoitukseen pääsee mukaan ilmoittautumalla Helsingin Meripelastusyhdistyksen verkkosivuilla osoitteessa Hätämerkinantoharjoitus 2017 2.3.2017 mennessä. Osallistuminen on Helsingin Meripelastusyhdistyksen ja SMPS Espoon Meripelastajien sekä muiden Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistysten henkilöjäsenille ilmainen. Muille osallistuminen maksaa 32 euroa. Ilmoittautumisen yhteydessä voi myös liittyä yhdistysten jäseneksi. Jäsenyyden vuosimaksu on 32 euroa.

Helsingin Meripelastusyhdistys ja SMPS Espoon Meripelastajat ovat pääkaupunkiseudulla toimivia vapaaehtoisia meripelastusyhdistyksiä, jotka suorittavat vuosittain yli 200 erilaista meripelastustehtävää viidellä pelastusveneellä. Lisäksi yhdistykset kouluttavat veneilijöitä veneilyturvallisuuteen liittyvissä asioissa. Helsingin Meripelastusyhdistyksen tukikohta sijaitsee Jollaksessa ja Espoon Meripelastajien asema Espoon Mellstenissä. Yhteensä yhdistyksillä on toimintaa tukevia jäseniä yli 5000. Yhdistykset toimivat täysin vapaaehtoisvoimin eikä kukaan mukana oleva saa työstään palkkaa.

Suomen Meripelastusseura on vapaaehtoisten meripelastusyhdistysten keskusjärjestö, jolla on 57 jäsenyhdistystä ja noin 130 pelastusalusta ympäri maata. Vuosittain vapaaehtoiset meripelastajat auttavat lähes 4000 ihmistä vesillämme.

Lisätietoja: Jukka-Pekka Lumilahti, harjoituksen johtaja, 050-3509195, tiedotus.helsinki@messi.meripelastus.fi
Oskar Krogell, harjoituksen varajohtaja, harjoituksen aikainen tiedotus, 040-5322906

Tapahtuma Facebookissa: facebook.com/helsinginmeripelastusyhdistys

Helsingin Meripelastusyhdistys: helsinki.meripelastus.fi/hatamerkinantoharjoitus