Espoon Meripelastusyhdistys: Hätärakettien ammuntaharjoitus

Päiväys ja aika: su 23.02.2020 klo 10:00 - 16:00 (iCal) (webcal).

Tapahtumapaikka: Haukilahti.


Espoon vapaaehtoiset meripelastajat järjestävät yhdessä Helsingin Meripelastusyhdistyksen kanssa jäsenilleen hätämerkinantoharjoituksen Espoon Haukilahdessa (Mellstenintie 6) sunnuntaina 23.2.2020 klo 10.00–16.00. Tilaisuudessa veneilijät voivat harjoitella turvallisesti hätämerkinantovälineiden käyttöä.

Harjoituksessa yli 18-vuotiaat veneilijät (15-17 vuotiaat voivat osallistua huoltajan seurassa) voivat ampua luvallisesti ja turvallisesti omia punaisia hätärakettejaan, punaisia käsisoihtuja ja oransseja merkkisavuja. Harjoituksissa saa myös käyttää omaa luvanvaraista valopistoolia. Lupa tulee esittää paikanpäällä. Kaikissa käytettävissä hätämerkinantovälineissä tulee olla valmistusleima 2/2013 tai sitä tuoreempi. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön. Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkkejä niiden asianmukaista hävittämistä varten.

Hätämerkkien käytön harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille. Etenkin hätäraketin ampumisen harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Hätämerkinantovälineiden tulisi olla tuttuja koko veneen miehistölle ja kaikkien tulisi tietää missä niitä veneessä säilytetään, jotta tosipaikan tullen ei mene sormi suuhun. Lisää mahdollisista ongelmatilanteista voi lukea Espoon Meripelastajien blogista.

Harjoitukseen pääsee mukaan ilmoittautumalla tästä pe 21.2.2020 mennessä. Harjoitus on Espoon Meripelastajien ja Helsingin Meripelastusyhdistyksen jäsenille sekä muiden Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistysten Trossi- ja henkilöjäsenille ilmainen. Jäseneksi voi ilmoittautua harjoitukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Koko venekunta voi tulla mukaan!

Tervetuloa harjoittelemaan!

Hätämerkinantoharjoituksesta antaa lisätietoja harjoituksen johtaja Anni Muukkonen (sähköpostitse espoonmeripelastajat@gmail.com tai puhelimitse 050 540 7877).

Ilmoittautuminen suoraan Espoon Meripalastajien sivuille