Ilmoittautuminen on auki

Koronasta huolimatta Pajalahden veneilykoulu järjestää kursseja talven ja kevään aikana. Tänään alkaa ilmoittautuminen ensimmäisille kursseille, mutta meillä on vielä toinen erä odottamassa yksityiskohtien varmistumista. Ne avataan tammikuun alussa.

Totuttuun tapaan suosikkikursseja – kuten sähkökurssi, purjetrimmaus ja pleissaus – järjestetään uudelleen. Joitakin – kuten valokuvakurssi – on uusittu saadun palautteen avulla. SPV:n venepäällikkö- ja veneilijäkursseja (jotka tarvitaan siihen huvivenekuljettajan lupakirjaan) järjestetään vuorovuosin, nyt on päällikköjen vuosi. Aivan uusista kursseista haluan ensimmäisenä nostaa esille vinssien huoltokurssin.

Osa kursseista pidetään etäkoulutuksena Teamsin tai vastaavan ohjelmiston avulla, osa pyritään pitämään lähiopetuksena. Lähiopetuksen järjestämisestä on erilliset säännöt tämän palstan edellisenä viestinä, pyrimme ratkaisemaan aina viikkoa ennen luentotilaisuutta, järjestetäänkö se vai ei.

Etäosallistumisesta tulee lisäohjeita ennen joulua. Luentojen seuraamiseen ei tarvitse ostaa lisenssiä eikä välttämättä asentaa erillisiä ohjelmia tietokoneelle, mutta älypuhelimella pärjää paremmin jos käyttää äppsiä.

Viisi vuotta sitten sanottiin, että Pave teki digiloikan kun alettiin käyttää tietokoneita ilmoittautumiseen. Tämän talven digiloikka on vielä isompi harppaus, varmaankaan kaikki ei suju kuin vettä vaan, mutta uskon että lopputulos on ponnistelujen arvoinen.

Elena Saltikoff, Paven PJ 2020-2021.