Matkaveneilyn valmennuskurssi (ETÄKOULUTUS)

Päiväys ja aika: la 26.02.2022 klo 10:00 - 17:00 (iCal) (webcal).

Tapahtumapaikka: Etäkoulutus.


Marinerit ry toteuttaa perinteisen matkaveneilyn valmennuskurssinsa vuonna 2022 yhteistyössä Paven kanssa. Kurssi kuuluu Paven koulutusohjelmaan, mutta kurssin sisällön tuottaa matkamoottoriveneilijöiden yhdistys Marinerit ry.

Tavoite: Kurssin tavoitteena on antaa valmiuksia toteuttaa normaalia lomaveneilyä merkittävästi pitempi ja merkittävää sitoutumista vaativa venematka.  Opetuksessa esimerkkimatkana käytetään matkaa moottoriveneellä Suomesta Itämeren eteläosiin. Kurssista on hyötyä myös yleisessä ja vähempienkin venematkojen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Sisältö: Kurssilla käsitellään niitä asioita, joita varten ei ole olemassa veneilyn yleisosaamista käsitteleviä kursseja kuten esimerkiksi navigaatio- tai veneenkuljettajakurssit. Matkalle lähtevän tulee luonnollisesti myös omata kokemusta ja taitoja veneen käyttämisessä.

Kohderyhmä: Kurssi on tarkoitettu koko miehistölle sukupuolesta riippumatta – ei ainoastaan veneen päällikölle. Myös juniorit ovat tervetulleita mukaan. Kurssilla käsitellään matkalle varustautumisen sekä veneen tekniikan ja käytön lisäksi mm. veneessä elämistä, psyykkisiä tekijöitä, muonitus- ja terveysnäkökohtia sekä vieraassa veneily-ympäristössä toimimista. Kurssi soveltuu purje- ja moottoriveneilijälle.

Valmistautuminen etäkoulutukseen: Koulutus toteutetaan Teams-palvelun kautta. Kouluttaja lähettää linkin sähköpostilla osallistujille. Asenna tietokoneellesi Teams-applikaatio tai käytä sitä webbiselaimella lähetetyllä linkillä. Kurssilla esitetään paljon kuvia. Näistä saat enemmän irti, jos voit katsoa niitä suurelta ruudulta.

Kouluttaja: Klaus Salkola (m/y Ohta). Klaus on tunnettu marineri ja matkaveneilijä, vene- ja laivatekniikan asiantuntija ja insinöörikomentaja evp.

Osallistujamäärä: 5 – 43 (Listalla sijat >43 ovat jonossa mahdollisille peruutuspaikoille.)

Lisätietoja: Klaus Salkola, klaus (at) salkola.eu

Ilmoittautuminen:

Kurssi on täynnä 13.12 klo 15:45. Ilmoittautuminen on suljettu. Ohjeet ja Teams-linkki on lähetetty osallistujille.

Kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta vaatii sitovan ilmoittautumisen. Osallistua voi siis myös Paven jäsenseuraan kuulumaton ilmoittautumalla listalle Marinereiden kutsumana. Ilmoittelethan hyvissä ajoin Klasulle sähköpostilla, jos muutat mielesi ja haluat peruttaa ilmoittautumisesi, koska tällöin voimme tarjota paikkaa sitä mahdollisesti jonottavalle.

Osallistuitko kurssille – anna kiitos palautetta!:

  Arvioi seuraavia asioita 1 = huono / vähän .... 5 = erinomainen / paljon

  Järjestelyt?
  12345
  Sisältö?
  12345
  Kouluttaja?
  12345
  Hyödyllisyys minulle?
  12345
  Suosittelen tutuilleni?
  12345

  Mikä oli hyvää?

  Mitä tulisi muuttaa tai kehittää?

  Minkälaisia matkaveneilysuunnitelmia sinulla on?

  Ehdota kurssia, joka PaVen pitäisi järjestää 2023?

  Montako vuotta olet veneillyt?

  Vapaamuotoista palautetta?

  Handout: Matkaveneilyn valmennuskurssi 2022