CEVNI-kurssi

Päiväys ja aika
ma 26.03.2018 - ti 27.03.2018
18:00 - 21:00

Tapahtumapaikka
Lauttasaaren veneilijät


CEVNI-kurssin ja -tutkinnon tavoitteena on omaksua Euroopan sisävesisäännöstö, joka on edellytyksenä oikeudelle veneillä sisävesillä niissä Euroopan maissa, joiden sisävesisääntö perustuu CEVNIin.

Järjestämme kurssin yhteistyössä Helsingin Työväen Pursiseuran kanssa. Kurssin pitäjänä toimii Lasse Holmström. Kurssi tullaan järjestämään kahtena peräkkäisenä iltana, joista jälkimmäisen päätteeksi on tentti.

CEVNI-kurssi ja -tutkinto ovat SPV:n vaatimusten mukaiset. Tutkinnon perusteella Trafi voi myöntää kansainväliseen huviveneen kuljettajan pätevyyskirjaan merkinnän ” I ” (Intérieure, Inland Waterways), joka osoittaa, että kortin haltija tuntee Euroopan sisävesiliikenteen säännökset. Näiden säännösten tuntemus vaaditaan useilla CEVNI -jäsenmaiden sisäisillä vesireiteillä venettään kuljettavilta.

CEVNI -säännöstö antaa liikennesäännöt kohtaamis- ja ohittamistilanteita varten ja kun alukset lähestyvät toisiaan leikkaavista suunnista. Tarkat säännöt annetaan myös alusten kääntymisestä, lähdöstä kiinnittymispaikalta, satamaan tai toissijaiselle vesitielle sisään menosta ja poistumisesta, kulusta siltojen ali, patoaukkojen ja sulkujen läpi sekä navigoinnista rajoitetussa näkyvyydessä.

CEVNI:ssä on myös sääntöjä alusten asiakirjoista, tunnistemerkinnöistä, valoista ja merkkikuvioista, äänimerkinannosta, radioviestinnästä, tutkan ja AIS -laitteen käytöstä, kiinnittymisestä penkereeseen, ankkuroinnista, jätehuollosta ja viranomaisten tekemistä tarkastuksista. Vesiteiden liikennemerkit (noin 100) ja valo-opasteet sekä kulkuväylien merkintä poijuin ja penkereellä olevin merkkitauluin kuvataan myös säännöissä.)

Kurssi pidetään siten, että kurssiin liittyvä(t) luento/luennot ovat ensimmäisenä mainittuna päivänä. Ellei koko aluetta ehditä käsittelemään ensimmäisenä päivänä jatketaan toisena päivänä siitä mihin on jääty. Toisena mainittuna päivänä pidetään tentti. Tentin läpäistyään siitä saa SPVn todistuksen, jolla voi anoa esimerkiksi kansainvälisen huviveneen kuljettajakirjan “I”-merkintää

Kurssin kustannukset jaetaan osallistujamäärän mukaan, jotka muodostuvat kurssimateriaalista, tutkintomaksusta ja (tentin hyväksymisen jälkeen) todistuksesta.  Kurssi (tai tentti) alkaa kunakin päivänä kello 18.00 ja jatkuu noin kello 21:een.

Tentistä saa SPV:n todistuksen, jolla voi hakea kansainvälisen huviveneen kuljettajakirjan “I”-merkintää.

Kurssin kustannukset per osallistuja on 60 e. Kurssin maksaminen tapahtuu etukäteen tilisiirrolla, johon ohjeet saatte sähköpostilla kurssinvetäjältä ennen kurssia. Huomaa siis, että tämä kurssi ei ole ilmainen.

Kurssin ajankohdaksi on varmistunut 26.-27.3 ja paikaksi Lauttasaaren Veneilijöiden tilat.

Kurssille PaVe:lta otetaan 10 osallistujaa.

Viimeiset ilmoittautumiset 13.3.2018 mennessä.

PaVe:n yhteyshenkilö:

Antti Parviainen

0504620612

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on nyt auki!

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse kurssinvetäjälle Lasse Holmströmille otsikolla ”Cevni-kurssi – PaVe ilmoittautuminen” osoitteeseen lasse.holmstrom(ät)thl.fi (huom. korvaa (ät) @-merkillä)

Ilmoita hänelle viestissäsi oma nimi ja puhelinnumero.